Selamun aleyküm Efendim, İnsanın başına gelen belalar, hastalıklar ve sıkıntılar, cinlerin musallat olması, depresyon ve benzeri hastalıklar kişinin günahlarına kefaret midir? Yoksa hepsi kaderin de olduğu için midir ki kişi bu sıkıntıları yaşamak ve çekmek zorun da kalıyor. Hiç kimsenin elinden de bir şey gelmiyor. Doktora gidiyorsun, yan tesirleri olan bir sürü ilaç veriyorlar. Yaptıkları ilaç sanayini güçlendirmekten başka bir şey değil. Hocalara veya şeyhlere gidiyorsun, bir muska veriyorlar, geçmediği zaman da, elimizden başka bir şey gelmiyor diyorlar.
Yani velhasıl insan başına geleni istese de istemese de çekiyor. Bunlar kişinin günahlarından mıdır? Yoksa kişinin günahlarına kefaret midir?
İnsan ayağına batan dikenden de sevap alır. Özellikle hastalık ne kadar ağır ise kefareti o kadar çoktur. Musibet ve belalar bir açıdan Müslümana nimettir. Yüce Allah (c.c) bu musibetlerle günahları af eder. Günahı yoksa dereceyi aliye olur. Peygamberimiz (s.a.v) söyle buyurur: ” Ateşin odunu yaktığı gibi hastalıklar da günahları af eder.” Psikolojik ve depresyon gibi rahatsızlıklar, hastalık olduğu için günahlar af edilir. Bu hastalıklar da en önemli tedavi, İslamiyet’i tam yaşamaktır. Kuran-ı Kerim´in emrini tam tatbik etmektir. Bu tam uygulandığı zaman inşallah kişi iyi olur.
En büyük reçete Kuran reçetesidir ve Yüce Allah’tan (c.c) gelen musibetlere rıza göstermektir.